Stel je eens voor hoe het zou zijn om de enige tatoeëerder in je hele land te zijn. Best cool, toch? Nou, in 1925 kon de Schotse tatoeëerder Prince Vallar aanspraak maken op die titel. ScotlandsPeople, een genealogiewebsite van de Schotse regering, heeft Vallar uitgeroepen tot de meest ongewone persoon van 1925. Na het doornemen van de taxatierollen (informatie over eigendom en pacht van land verzameld voor het vaststellen van onroerend goed belastingen) werd vastgesteld dat Vallar de enige Schot was die zijn beroep als “tatoeëerder” vermeldde.

Hoe cool het ook is om je voor te stellen dat de enige tatoeëerder van Schotland lid was van de koninklijke familie, Prins Vallar was niet echt een prins, noch was hij echt Schots. Vallar werd geboren in Ierland en kreeg de naam Patrick Henson. Vanaf zijn vroegste dagen leidde Vallar een interessant leven – zijn vader was een goochelaar die toerde naast Buffalo Bill en Harry Houdini. Uiteindelijk zou Vallar zijn weg vinden naar Glasgow waar hij zijn carrière als tatoeëerder zou beginnen. Voordat hij een winkel opende in 1935, werd gedacht dat Vallar waarschijnlijk mensen thuis bezocht om hen te tatoeëren, hoewel hij misschien ook wel wat werk vanuit zijn bescheiden appartement deed.